Er webshopejere dumme?

Efter at have hørt et podcast fra Mikael Rieck og Søren Riisager(i The Industrious Geeks), hvor de spørg “Er webshopejere dumme?” tænkte jeg at jeg vil give dem et svar. Her er mit svar, nej det er vi ikke…..(måske er nogen)

Nu ved jeg godt at sådan et svar ikke er nok, så jeg vil prøve at give jer mit her:

Jeg håber at videoen gav et svar, og jeg håber at der er nogen der ude der vil tage idéen op med at lave et site hvor webshopejere kan lære mere affiliate.

8 Comments

 1. Hej Rasmus,

  Først og fremmest, så håber jeg at du ved, at “dumme” ikke var ment i sin bogstavelige forstand, men udelukkende var brugt for at provokere?

  Derudover så synes jeg det er mega-fedt at du tager til genmæle. Det er lige præcis den dialog vi har brug for.

  Jeg kan fortælle dig, at vi har et podcast der kommer ud den 16. august som netop taler om mange af de ting du er inde på.

  Det vil naturligvis ikke give dig alt det du ville kunne få på et eventuelt seminar. I øvrigt en rigtig spændende ide og noget som der skal tygges lidt mere på. For hvis du som webshopejer er interesseret, så er du langt fra den eneste.

  Måske er det bare en bedre dialog der er brug for i markedet.

  Så sent som i dag talte jeg med en nyere webshop omkring at sætte en aftale op og efter dialogen var begge parter virkelig klar til at komme i gang med et attraktivt samarbejde.

  Hvis jeg må slutte af med et spørgsmål, så vil jeg meget gerne høre mere om hvad du er “bange” for? Jeg er med på at der er mange ting du er i tvivl om, men hvad er det specifikt der gør at du bruger ordet “bange”?

  Mvh
  Mikael

  P.S. Jeg savner en “abonner på kommentarer knap”. 🙂

 2. Hej Mikael

  Jeg var helt med på i ikke mente det bogstavligt men på den måde så vi kunne komme lidt op af stolen og tænke “de skal ikke kalde mig dum” 🙂

  Jeg glæder mig til at høre det podcast når det kommer ud, så kan det jo være der kommer et nyt indlæg herfra omkring det.

  Jeg synes jo der er mange spørgsmål og derfor tænkte jeg på idéen om et site der fortælte om alle disse ting, så man ikke skal ud på 100 forskellige sider for at samle alt den information.
  Så jeg synes da klart at alle jer affiliates skal tygge på den og så håber jeg da at der en dag kommer et site 🙂

  Jeg savner også dialogen mellem shops og affiliates. Men “problemet” er mest hvis du ikke følger nogle indenfor online markedsføring så ved du ikke hvem der laver affiliate sites, og det betyder vi ikke ved hvem vi skal i kontakt med. Det er derfor nemmere for jer at finde en shop hvor i tænker, “den shop kan jeg sælge mere for” og så kontakte os.

  Ordet “bange” er måske også forkert, men jeg er “bange” for at skulle bruge en masse timer på at samle information ind om hvordan jeg får affiliate i gang, disse timer kunne jeg bruge på test, adwords, optimering med mere, altså “koster det mig penge”.

  Håber det var svar nok 🙂

  /Rasmus

  P.S skal nok lige få smidt et “abonner på kommentar” op 😀

 3. Jeg ved at de forskellige affiliate netværk allerede har information (kommer vi også ind på i interviewet med Partner-Ads) som retter sig direkte mod webshops. Om det så er godt nok, skal jeg lade være usagt.

  Det jeg frygter lidt (og som vi prøvede at gengive i podcastet) er, at mange ikke forstår potentialet i at have affiliates til at arbejde for sig. Man holder sig til det kendte og misser derfor en masse muligheder.

  Hvis man ikke kender til Adwords så vil det også kræve masser af timer for at få noget godt ud af det.

  Så vil nogen måske påstå, at man kan komme i gang på maks. 15 minutter med Adwords. Det er helt korrekt. Men det kan du også med affiliate. Hvad resultaterne så bliver af begge dele hvis man kun bruger et kvarter er noget helt andet.

  Jeg skal se om jeg kan få f.eks. Partner-Ads til at læse med her. Udfordringen vil jeg mener ligger langt mere hos dem end hos os som affiliates. Vi finder nemlig bare en anden shop at lege med.

 4. Hej Rasmus

  Interessante tanker omkring rådgivning af webshops og om at samle det på et website. 🙂

  Jeg har altid ønsket at kunne rådgive webshops godt om affiliate marketing.

  Jeg har bl.a. forsøgt mig med disse blogindlæg:
  http://www.amino.dk/blogs/affiliateguide/archive/2011/09/12/intro-til-affiliate-marketing-for-annonc-248-rer.aspx
  http://www.amino.dk/blogs/affiliateguide/archive/2011/10/11/er-din-onlinebutik-klar-til-affiliate-marketing.aspx
  http://www.amino.dk/blogs/affiliateguide/archive/2011/11/13/s-229-dan-bruger-du-satser-som-affiliate-annonc-248-r.aspx

  Samt en FAQ med diverse spørgsmål/begreber:
  http://www.partner-ads.com/dk/advertiser-faq.php

  Måske kan de give dig og dine læsere her på bloggen noget inspiration.

  Der er blog indlæggene bl.a. beskrevet lidt omkring nøgletal og satser, og hvordan man beregner en sats som affiliate partnere vil finde interessant.

  Den bedste indgangsvinkel til affiliate for webshops mener jeg er hvis man betragter affiliate partnere som ekstra sælgere. Du giver så sælgerne nogle værktøjer som de kan bruge indenfor visse rammer. Med de værktøjer kan de så være med til at øge dit salg 🙂

  Jeg tror at en af barriererne i.f.m. affiliate marketing er at man støder på en masse begreber, teknik og meget andet, når det egentlig i bund og grund bare handler om at få solgt noget mere ved hjælp af andre 🙂

  Mvh. Ken

 5. @Mikael – Uden tvivl er vi mange som misser chancen for brug af affiliate. Men det tror jeg også har noget at gøre med at folk ikke ved hvad det er. Min kæreste f.eks. hun ved intet om det og vil nok aldrig smide tanke derhen hvis ikke jeg nævnte det for hende. Og der er alligevel er del kvinder derude som har en webshop.

  Og du har hel rart i det med adwords, at det mere eller mindre er det samme, tror bare der er flere nye der har hørt om det end om affiliate og måske falder folks fokus der hen i stedet.(F.eks. når du køber business konto hos surftown og andre så får man 650,- i adwords)

  Det er hel klart også noget som partner-ads (som du nævner) skal med indover. Jeg lagde kun muligheden op for en affiliate at tjene penge på det ved at henvise til dem de synes mest om(eller tjener mest på).

  @Ken – Tak for din kommentar og deltagelse i debatten 🙂

  Nu må jeg sige at Amino ikke er stedet jeg opholder mig særlig meget mere, så ser ikke disse indlæg, men det skal jo ikke betyde at andre webshop ejere ikke gør. Jeg vil nok bare samle dem på dit eget site, hvor du fortæller om alt det gode, tip og tricks. Så når jeg laver en google søgning på “affiliate for webshops” eller sådan noget så kommer din side op, så kan du samtidigt lige få mig til at oprette mig som bruger, skrive mig på nyhedsbrevet hvor du lige smider mig en mailen ugen efter og hører om jeg er kommet igang og hvis ikke, hvorfor og at du sidder gerne og hjælper 🙂

  Giver dig kun ret i at man skal betegne aff. som ens sælger, hvor jeg giver dem noget POS som de kan bruge og tjene xx pr salg de laver for mig. Men dette tror jeg også man skal komme ind på når man giver informationen, at man kan komme i kontakt med sin aff. og de sidder gerne og vil hjælpe til at øge min konvertering.

  Og der er jo ekstrem mange begreber der ude. Det første man rammes af er lead, isale, sale, klik osv. Nogle af dem som sale og klik er lige til men isale og lead?? Nu ved jeg selv hvad det betyder for jeg har undersøgt det, men for at tage kæresten igen så aner hun intet omkring dette 🙂

 6. Tror du har helt ret Rasmus. Der er ikke nok der kender til affiliate. Jeg ved dog at vi er mange der med små skridt forsøger at ændre det, så mon ikke det lykkes hvis vi bliver ved længe nok? 🙂

  • Det gør det uden tvivl og i skal bare presse lidt på, på de forskellige shops. Opsøg dem selv tror jeg er en god ting.
   Hvis man lige giver en forklaring på hvad det er så er chancen større for man går igang 🙂

   • Lad mig sige det sådan. For at det nogensinde vil blive gjort på shop-til-shop basis, så vil det kræve at:

    1) Man som affiliate ser et stort potentiale og
    2) At der ikke er nogen af konkurrenterne der allerede tilbyder en deal

    Så jeg vil gentage mig selv. Hvis man som webshop tror at man kan sidde på hænder i håb om at nogen ringer på døren, så bliver man slemt skuffet. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.

© 2019 Rasmus Jungersen

Theme by Anders NorénUp ↑