Snop Art screenshotJeg har gjort noget som man ikke lige gør hverdag. Jeg har nemlige købt en webshop.

For en gangsskyld så starter jeg ikke fra bunden, men med en shop som allerede har noget omsætning, kunder og produkter som er lige til at gå til.

Hvilken shop er det så jeg har købt?

Jeg har købt en shop som hedder Snop Art. Navnet i sig selv er ikke det mest prangende, men det er noget som kan bruges og som jeg allerede nu har vendt mig til. SnopArt sælger plakater, som alle er designet af den tidligere ejer Simon. Der er lige nu små 100 plakater online, og der er en plakat til alt lige fra børneværelset og stuen til køkkenet og bryggerset. Udover de ca 100 plakater som allerede er online fik jeg små 50 mere med, som løbende vil komme op på siden, efter hånden som jeg får sat mig ind i shopsystemet – det er ikke ShopOrama som jeg plejer, men Shopify, hvilket jeg ikke er helt fan af.

Jeg vil lidt længere nede i indlægget komme ind på fremtidsplanerne for Snopart.dk, for der har jeg mange idéer og planer for hvad der skal ske. Kan godt afslører at det første er at komme væk fra Shopify og over på noget andet.

Hvorfor blev det lige en plakatshop?

Da jeg købte Snopart.dk, var jeg egentlig ikke på udkig efter lige præcis en webshop som solgte plakater, men bare “en eller anden” webshop. Jeg har længe gået med den tanke og lyst til at have min helt egen shop. Nu tænker du måske, men du har jo DreamsforKids.dk, og det er rigtigt, men der er min kæreste med inde over, så det er ikke helt min egen og slet ikke når man har kvinden i sit liv med indeover, så er der mange andre “problemer”.

Jeg har længe siddet og kigget på Amino virksomhedsbørs for at se om der var noget som kunne være interessant, men der var en tendens til at folk vil have meget mere for deres shop end hvad den egentlig var værd, og man kunne “nemt” starte en konkurrent billigere – ja der er ikke omsætning fra starten, men det tror jeg hurtigt at jeg vil få buk på, ifht de mænger som sælger solgte for idag.

Men for en gangskyld så var der noget som virkelig fangede min opmærksomhed. Der var omsætning fra dag et, det var produkter jeg ikke selv kunne lave(jeg kan ikke design plakater overhoved) og så var prisen noget man kunne betale uden man skulle i banken eller andet.

Jeg gik i gang i starten af november med at kontakte Simon og vi fik en masse gode snakke og jeg fik fortalt lidt om mine idéer til hvor jeg vil have Snop Art hen og ud fra hans reaktion, så blev han hooket. Vi skulle egentlig bare finde prisen og det gik også ret nemt. Så den 19. november 2015 underskrev jeg kontrakten på overdragelsen af SnopArt.dk og alle dens aktiver til mit eget selskab og jeg kunne gå i gang med at sælge plakater.

Du kan læse mere om købet her på Amino.dk

Hvad er fremtidsplanerne med Snop Art?

Som sagt så har jeg rigtig mange idéer til hvad jeg gerne vil med shoppen i fremtiden, men for at starte et sted, så skal jeg have den skiftet fra Shopify, da det ikke er et system for mig, de tager for mange penge for meget lidt. Normalt vil jeg vælge ShopOrama, men ikke i den her omgang, der skal jeg over på et system som jeg selv og Nicki Frandsen, min kammerat er i gang med at bygge. Grunden er at vi skal have testet vores shopsystem igennem på en public shop (det kører i dag for nogle kommuner), så det en dag kan komme ud til jer andre, så i også kan bruge det. Men den støreste grund er at systemet skal kunne håndterer at designere kan logge ind og uploade deres plakater, som så bliver solgt via snopart.dk. De kan på samme tid se hvor mange af deres billeder som der er solgt, hvad de får udbetalt ved næste “løn”kørsel, samt se deres total salg. Det skal altså være noget ala iStockphoto.com og de andre stockphoto tjenester – samme koncept bare indenfor plakater.

Alle designere får mulighed for at kunne vælge, hvor mange styk af deres plakater der må sælges – vi har pt sat et max 200 på styk. Nu færre styk de vil sælge pr plakat, nu højere bliver prisen. Lige ledes kommer muligheden for at kunne sælge en plakat ekslusivt, dette betyder at man er den eneste som ejer plakaten, men man har også betalt en højere pris for den. For at tage et eksempel, så se hvordan de gør det her på Templatemonster. Se priserne ude til højre, der kan du købe designet til en billig pris, men det betyder af andre også kan have købt det, ellers kan du vælge ekslusivt og du kan være den eneste – læs lige kan, grunden til dette er at en anden person som har været hurtigere har valgt at købe det som “multi licens”.  Lige netop dette design er der ingen der har købt, så her vil du være den eneste.

Dette var lidt omkring mit køb af en webshop. Hvis du har spørgsmål omkring købet eller mine idéer til Snop Art, så smide endelig en kommentar herunder.