Manden bag det NYE Kondomaten

Jeg har været så heldig, at jeg har fået fat i den nye ejer af Kondomaten, som sælger kondomer  på nettet. Den nye ejer har indvilliget i at svare på lidt spørgsmål jeg har haft i forbindelse med købet fra Morten Vadskær (red. den tidligere ejer).

Så nu vil jeg overlade ordet til Nicolai Bach.

Fortæl lidt om dig selv

Jeg hedder Nicolai Bach, jeg er 27 år gammel og til daglig er jeg både far til Thor på 2 år, iværksætter & oversergent Fighter Controller ved Air Control Wing i Karup.

For de fleste er det nok sort snak, men basicly så det operativ kontrol med F-16. Det er vagthold, så det harmonere indtil videre rimeligt med at drive virksomhed fordi jeg arbejder på ”skod” tidspunkter om natten og i weekenderne hvor det ikke går genere det øvrige arbejde med webshops.

Der er selvfølgelig også Dagvagter, og der har jeg så nogen til at dække ind for mig på telefonen og pr mail samt pakke.

Hvornår sprang du ud som iværksætter?

Tilbage i 2010 åbnede jeg KabelX.dk sammen med min gamle far. Over tiden mistede han interessen, jeg købte ham ud i slut 2012 og har haft den alene siden. Vi åbnede den dengang sammen fordi vi fik muligheden for at blive forhandler hos vores leverandør og at det kunne være utrolig spændende at drive online handel. Den første shop var i Joomla med Virtuemart som plugin, den satte jeg selv op helt fra bunden og fik kodet et Joomla template dertil.

Først i slut 2012 da min far blev købt ud, blev shoppen konverteret til en ShopOrama – og det har virkelig gjort en kæmpe forskel fordi shoppen er så nem og lige til. Selv min gamle mormor vil kunne søge optimere i shoporama.

Morten & Morten (knold og tot bagved ShopOrama) bygget back-end sådan op at det giver mening. Det ikke skruet sammen på en mærkelig og kompliceret måde som mange andre shopsystemer jeg har arbejdet i er.  Ja og så for ikke at nævne hastigheden – systemet er jo vildt kendt for at være vildt hurtig.  Det gavner både dine placeringer og konverterings frekvensen, det ved alle. Tag eventuelt og google dig frem til Amazon’s split test hvor de sænkede deres server kraft for at finde ud af hvad det havde af indflydelse. Vi snakker pænt mange millioner dollars på millisekunder – ja ja de os store det ved jeg godt, men stadig – det samme gælder altså din shop kammerat 😉

Du har købt kondomaten, hvad var grunden til dette?

Har længe fulgt Morten Vadskær & Kondomaten, og da den kom til salg var jeg med det samme frisk. Der var selvfølgelig lidt med prisen der skulle løses, men da jeg fik et endeligt “GO” fra banken, så fik jeg banket en aftale sammen og sendt afsted til Morten, så handlen kunne lukkes da der også var andre interesserede.  Mine forventninger er store, shoppen er min første af den slags hvor varen er en brugs varer – og det kan jeg ret godt lide tanken om. Modsat KabelX.dk hvor folk køber et HDMI kabel og så ser man ikke den kunde igen de næste par år, og hvis man gør så det i hvert fald fordi de køber noget andet 😉

Hvad har været det sværeste ved / under overtagelsen?

Banken var ikke en medspiller helt starten, da deres indsigt i online handel er meget ringe. De går rigtig meget op i værdier i form af varelager, maskiner, kundekartotek osv. Det krævede en lang snak om hvad en god link profil er, og alt muligt sort snak min bankmand ikke fattede en klap af alligevel. Da jeg endelig fik ham overtalt, så var han til gengæld meget hub på det og bakkede op om det.
Det kræver helt sikkert en god bank / godt forhold til sin bank mand eller mange penge på kiste bunden at blive iværksætter i dag eller for den sags skyld købe en solid forretning. De er virkelig ikke meget for at låne penge ud efter krisen, slet ikke risiko kapital =)

Efter overtagelsen var faktisk svære end ved/under. Jeg har ligget vandret for at få videre udviklet shoppen til at kunne sælge kondomer på abonnement. Danmarks ældste online kondomshop skulle selvfølgelig også blive Danmarks første online kondomshop der sælger kondomerne med fast interval uden du behøver rører en finger.
Jeg var nervøs for at konkurrenterne lå inde med samme gode idé, så udviklingen af shoppen fik en over nakken.

Hvor er shoppen om 2 år?

Om 2 år er shoppen betalt af, og jeg lever 100% af “at folk de knalder” 😉   Der er en del tiltag oppe i ærmet for at revolutionere det online kondom marked – mere end det kan jeg desværre ikke røbe. Nårh ja, så har jeg jo foruden KabelX og Kondomaten også 2 andre webshops samt et hosting firma – så mange bække små, gi’r en stor å

Hvilket råd vil du give andre som står i et virksomhedskøb?

  • Få styr på overtagelsesaftalen, klausuler, indkøbsaftaler/leverandøraftaler.
  • Sæt et ordentligt likviditetsbudget op for forretningen.  
  • Sørg for i god tid at få ansøgt f.eks indløser, så du kan tage imod penge. Og så lad være med at rush noget igennem, der er mindre chance for du glemmer noget hvis du tager dig god tid. 
  • Hvis du kender nogen der driver online handel, så spørg dem til råds om hvad man skal have i orden.
  • Lav en check liste og følg den!

Det var ordene fra Nicolai, hvis du skulle have nogle spørgsmål til ham, så skyd dem af i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *